Taze Meyveler

2496977654_ee2da2406f

 

 

Meyveleri taze tüketmek istiyorsak alış-veriş takvimimiz şöyle olmalıdır:

Ocak: Elma, nar, portakal, armut, greyfurt.

Şubat: Elma, portakal, greyfurt, ayva, armut, muz.

Mart: Elma, muz.

Nisan: Can erik.

Mayıs: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.

Haziran: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, şeftali, kayısı, dut.

Temmuz: Şeftali, kayısı, kavun, karpuz, sarı erik, vişne, ahududu.

Ağustos: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, üzüm, incir, mürdüm eriği, kırmızı erik, vişne, böğürtlen.

Eylül: Mürdüm eriği, karpuz, kavun, üzüm, incir, fındık.

Ekim: Armut, üzüm, elma, muz, mandalina, greyfurt, fındık, ceviz.

Kasım: Üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, greyfurt, kivi, Trabzon hurması, ceviz, kestane.

Aralık: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, greyfurt, ayva, Trabzon hurması, kestane.

 

Meyvelerimizin uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, aralarına herhangi bir yaprak yerleştirin.

Bir başka yöntemse, temiz bir naylon çorap içine doldurup, kuru bir yere asmaktır.

Oktay Usta’nın mutfak sırları.